miercuri, 22 august 2012

Gânduri despre invalidarea referendumului

Decizia CCR din 21.08.2012 nu oferă o soluţie la conflictul politic, decizia CCR ne spune că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil.  Domnul Boc şi reprezentanţii Partidului Democrat Liberal ne dau lecţii de matematică spunând că 46,5 nu este 50 %. Da, perfect adevărat, dar în acelaşi timp majoritatea covârşitoare de 7,5 mil este suverană faţă de ,,necunoscuta” absentă la vot, prezentă pe listele electorale, dar totuşi inexistentă datorită neactualizării acestora, aici fiind vorba de multe necunoscute, dacă tot vorbim de matematică.

Cred că se confirmă totodată faptul că temerile infantile asupra unei lovituri de stat au fost puerile şi neadevărate. Cei care cunosc tehnicile loviturii de stat ştiu că aceasta are ca finalitate clară schimbarea….S-a dovedit ieri, iată, că nu este o lovitură de stat.

Rezultatul referendumului este următorul:
Boicotul PDL de recomandare a neparticipării cetăţenilor la vot a afectat participarea cetăţenilor la urne. În realitate cei 9 milioane de votanţi la referendum nu reprezintă 50 % din listele electorale neactualizate ci circa 60 % din cetăţenii cu drept de vot.
Ieri a triumfat ,,cifra birocratică” şi nu ,,cifra reală”, a triumfat boicotul PDL, respectiv au hotărât absenţii a căror opţiune de vot nu se cunoaşte şi cei 7,5 milioane de români care au votat DA din 9 milioane prezenţi la vot pentru demitere, se află acum în situaţia de a nu se ţine cont de voinţa populară a celor interesaţi de viaţa cetăţii, a celor care şi-au exercitat dreptul constituţional de a alege într-o problemă de interes naţional, precum demiterea preşedintelui.

Trebuie să pornim de la un adevăr: Aşa nu se mai poate! Azi ne aflăm în situaţia cea mai dramatică a ultimilor 20 de ani. Suntem la capătul unui drum care a eşuat, iar în acest moment nu avem decât speranţa că putem porni pe un alt drum.

Bine că s-a terminat cu acţiunea ,,Referendumul”, ca să putem continua. 
Nu s-a schimbat nimic în scena politicii româneşti. Sunt aceleaşi personaje. Băsescu îşi va continua nestingherit agonia, ignorând votul de demitere a celor 7,5 mil. de români care nu-l mai vor. 
Ne vom continua drumul spre alegerile parlamentare din toamna acestui an, în care românii vor avea din nou ocazia să legitimeze un Parlament puternic, majoritar, care să le apere interesele şi să legitimeze un rezultat de luptă pentru o democraţie reală şi bunăstare, nu pentru Putere.

Alegerile parlamentare vor putea cerne mizeria politică a zilelor acestea prin selectarea candidaţilor cei mai buni care să-l epureze şi să reformeze scena politică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu