vineri, 6 iulie 2012

Vrem un Parc Industrial laTârgu-Mureş

 (Interviu acordat cotidianului Zi de Zi)

Reporter: Mai mult ca sigur, colegii dumneavoastră din USL îl vor propune pe Cornel Brişcaru pentru funcţia de viceprimar. Ce părere aveţi despre această variantă pentru municipiul Târgu-Mureş?
Ionela Ciotlăuş: Îl susţinem pe Cornel Brişcaru pentru postul de viceprimar al municipiului Târgu-Mureş. Dacă îşi asumă şi îşi doreşte acest post, atunci va beneficia de sprijinul nostru.

Reporter: Dar la Consiliul Judeţean, pe cine vedeţi în funcţia de vicepreşedinte?
Ionela Ciotlăuş: Ca şi la Consiliul Local Târgu-Mureş, şi la Consiliul Judeţean vom susţine persoana desemnată de USL. Deocamdată numele acestuia nu este cunoscut, deoarece va fi stabilit de comun acord cu colegii din alianţă.

Reporter: Având în vedere faptul că excludeţi orice colaborare cu PDL, singura alianţă care apare la orizont este cu UDMR…
Ionela Ciotlăuş: Sunt convinsă că PDL îşi doreşte să negocieze cu noi, să creeze o majoritate şi să îşi numească omul lor pentru funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, respectiv viceprimar. Să fiu sinceră, aş evita să fac aceste aprecieri acum, până nu vom lua o decizie definitivă la nivelul partidului şi Uniunii Social Liberale.

Reporter: Vor urma schimbări la conducerile instituţiilor deconcentrate. Sunteţi pregătiţi din punctul de vedere al resurselor umane?
Ionela Ciotlăuş: Evident, fiecare formaţiune politică are o bază de date a resurselor umane, însă pentru moment este prematur să aducem în discuţie nume concrete. Să aşteptăm ca aceste nominalizări să fie făcute. Tot ce vă pot spune în acest moment este că principalul criteriu după care se vor face aceste nominalizări va fi profesionalismul şi experienţa în domeniu.

Reporter: În cazul în care viceprimarii vor fi din alt partid decât PDL, cine ar fi cea mai indicată soluţie pentru postul de city-manager?
Ionela Ciotlăuş: Nu am discutat deocamdată în cadrul alianţei despre acest aspect, însă cu siguranţă vom găsi o variantă în condiţiile în care Uniunea Social Liberală va putea numi viitorul city-manager al municipiului Târgu-Mureş.

Reporter: Există o serie de trepidaţii, să nu le spunem frici, în cadrul directorilor instituţiilor subordonate ale Primăriei. Vor fi schimbări majore sau veţi merge pe continuitate?
Ionela Ciotlăuş: Aşa cum am mai spus, încă nu am discutat în cadrul USL aceste modificări. În schimb, dacă îmi permiteţi săîmi exprim o părere personală, cred că în majoritatea instituţiilor subordonate Primăriei Târgu-Mureş este necesară o schimbare.

Reporter: Ce va însemna un Parc Industrial la Târgu-Mureş şi cum veţi răspunde în anul 2016 dacă acesta nu se va realiza?
Ionela Ciotlăuş: Uniunea Social Liberală va propune un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unui Parc Industrial la Târgu-Mureş şi vom face toate demersurile necesare pentru ca acel proiect de hotărâre să treacă în Consiliul Local şi să poată fi pus în aplicare.

Reporter: Deci nu veţi stopa anumite proiecte pentru Târgu-Mureş doar din considerentul că îi vor aduce puncte lui Dorin Florea…
Ionela Ciotlăuş: Categoric vom face tot ce este necesar ca oraşul Târgu-Mureş, care face parte din judeţul Mureş, să prospere şi să se dezvolte. Dacă timp de 12 ani a stagnat, vom arăta de acum încolo că poate să se dezvolte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu