marți, 31 iulie 2012

Gânduri după referendum





La ora la care scriu aceste ganduri, avem un presedinte Traian Basescu, invalidat de votul a opt milioane de romani, cetateni care s-au prezentat la urne, la Referendumul organizat pentru demiterea presedintelui.

Rezultatul de pana acum, referitor la cvorumul de prezenta necesar validarii acestuia: respectiv 50% plus 1 din numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale, este sub pragul validarii acestuia, dar este un rezultat zdrobitor de pronuntare pentru demiterea presedintelui, a celor aproximativ 7.5 milioane de romani.

Din analiza participarii la vot rezulta un boicot cert al PDL, o absenta nemotivata, evidenta a cetatenilor romani de etnie maghiara si de ce nu o absenta motivata de pe listele electorale neactualizate in urma recensamantului din 2011.

Iata ca si in aceste conditii, intr-o zi caniculara de vara, de vacanta, o participare de peste 45% este totusi un rezultat favorabil demn de luat in seama.

Din respect pentru cei peste 8 milioane de romani care s-au prezentat la urne si au validat „ un presedinte nelegitim” cred si sper ca lupta nu se va sfarsi aici. Cred si sper ca aceasta lupta trebuie continuata din respect pentru copii nostri, pentru generatiile care vor urma, carora le suntem datori sa construim si sa asiguram un viitor.

Cred ca institutiile democratice nu trebuie guvernate doar de legi ci si de etica si simt al datoriei.

Lumea de maine, viitorul nostru si al copiilor nostri, nu poate fi construit fara morala, fara credinta si fara speranta.
Presedintele prin importanta acestuia in viata tarii trebuie sa dea dovada de: legitimitate, loialitate, curaj, respect, seriozitate, diplomatie, si de ce nu chiar modestie. Traian Basescu nu da dovada de nici unul din aceste atribute , a dovedit in toate modurile posibile ca nu le are sau le-a pierdut daca le-a detinut candva.

E foarte clar, ca raportat la realitatea populatiei din Romania evidentiata in rezultatele recensamantului din 2011, recensamant nevalidat de Guvernul Boc si Traian Basescu ca urmare a unor interese meschine, menite doar sa ne mentina numarul de reprezentanti in Parlamentul European, raportat la realitatea populatiei ieri 29 iulie, am realizat cvorumul de prezenta si Traian Basescu si echipa PDL, a pierdut umilitor acest Referendum, in fata a 7.2 milioane de romani, care au cerut demiterea.

Nu se poate ca fictiunea listelor electorale neactualizate din 2002, ca absentii „nemotivati” sa decida in locul celor prezenti la Referendum, cu atat mai mult cu cat optiunile celor care au absentat nu le cunoastem, poate ca nici ei insisi nu si le cunosc in multe cazuri, in timp ce optiunile celor care au votat, sunt clare si consemnate in rezultatele acestui Referendum.

In cazul invalidarii rezultatelor acestui Referendum, Traian Basescu va ramane reprezentantul unei Romanii care nu exista, a unei Romanii absente.

Eu cred si sper ca lucrurile nu vor ramane asa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu