marți, 3 decembrie 2013

Mesaj transmis cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi

Această zi trebuie să aibă drept scop promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi, cu toate acestea acest concept adeseori e doar o sumă de cuvinte. Dacă în afara declaraţiei de susţinere cu acest prilej de aniversare am reuşi să facem un bilanţ şi să ne întrebăm ce-am făcut peste an pentru ei, cu siguranţă ne-ar fi greu să răspundem. 
În calitate de ales local, viceprimar, am fost şi voi rămâne preocupată de soarta persoanelor cu dizabilităţi şi de asemenea activă în zona problemelor de discriminare cu care se confruntă categoriile sociale vulnerabile.
Susţin, pe lângă toate activităţile orientate spre această categorie de persoane, necesitatea accesibilizării spaţiilor publice pentru persoanele cu handicap locomotor. 
Consider că noi toţi cei ,,privilegiaţi” de soartă în sensul în care nu ne aflăm în această categorie specială a persoanelor cu dizabilităţi, avem datoria să-i protejăm, să-i respectăm şi să ne educăm copiii în acest sens, să arătăm prin gesturile noastre zilnice că ne pasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu