joi, 9 mai 2013

Mesaj adresat cu ocazia zilei de 9 Mai

Sunt onorată să adresez astăzi, cele mai sincere gânduri menite să ne amintească de faptele eroice ale înaintaşilor noştri care s-au jertfit pe câmpul de luptă împotriva duşmanilor noştri, cei care şi-au dat viaţa pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea patriei. 
Este o zi importantă pentru naţiunea română, moment simbolic in istoria poporului roman, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet românesc, o zi de glorie şi cinste pentru eroismul şi jertfele prin care de-a lungul vremii, ostaşii români şi-au îndeplinit misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român. 
Ziua de 9 MAI are în conştiinţa poporului român, o triplă semnificaţie:
  • proclamarea independenţei de stat a României la 9 mai 1877;
  • Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite in cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945;
  • Ziua Europei. 
La această măreaţă sărbătoare, se cuvine ca tuturor eroilor neamului şi veternilor de război, care au înfruntat gloanţele şi vitregiile războiului, celor care şi-au dat viaţa pentru libertatea, unitatea şi integritatea României, să aducem un pios omagiu şi să le transmitem de peste timp, gânduri de recunoştinţă veşnică din partea generaţiilor de azi, a noastră, a tuturor. 
Este de datoria noastră să ne inspirăm din durerile trecutului, din jertfele înaintaşilor noştri care au câştigat demnitatea noastră ca stat. 
Este datoria noastră în faţa jertfei lor de a respecta acest pământ strămoşesc, de a-l apăra în continuare nu doar de ocupaţiile străine ci de toti cei care intr-un fel sau altul pericliteaza independenta si unitatea noastra.
Însă lecţia majoră a istoriei a românilor care şi-au jertfit viaţa, rămâne, astăzi, perfect valabilă, uitaţi-vă la cel de lângă dumneavoastră şi spuneţi, cu mâna pe inimă, dacă împreună puteţi colabora pentru înfăptuirea binelui comun sau a unui ideal naţional trecând peste ceea ce temporar şi meschin vă desparte. Trag nădejde că răspunsul pe care vi-l veţi da este asemănător cu cel pe care românii care au luptat pentru idealul naţional în trecut, spre cinstea lor l-au dat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu