joi, 25 octombrie 2012

Ziua Armatei

Sunt onorată să adresez astăzi, cu ocazia Zilei Armatei Române, cele mai sincere gânduri menite să ne amintească de toţi cei care au luptat pentru eliberarea ultimei brazde de pământ românesc, pentru faptele eroice ale înaintaşilor noştri care s-au jertfit pe câmpul de luptă împotriva duşmanilor noştri, cei care şi-au dat viaţa pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea patriei.
Este o zi importantă pentru naţiunea română, moment simbolic in istoria poporului roman, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet românesc, o zi de glorie şi cinste pentru eroismul şi jertfele prin care de-a lungul vremii, ostaşii români şi-au îndeplinit misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.
La această măreaţă sărbătoare, cu ocazia zilei Armatei Române, se cuvine ca tuturor eroilor neamului şi veternilor de război, care au înfruntat gloanţele şi vitregiile războiului, celor care şi-au dat viaţa pentru libertatea, unitatea şi integritatea României, să aducem un pios omagiu şi să le transmitem de peste timp, gânduri de recunoştinţă veşnică din partea generaţiilor de azi, a noastră, a tuturor.
Este de datoria noastră să ne inspirăm din durerile trecutului, din jertfele înaintaşilor noştri care au câştigat demnitatea noastră ca stat.
Este datoria noastră în faţa jertfei lor de a respecta acest pământ strămoşesc, de a-l apăra în continuare nu doar de ocupaţiile străine ci de toti cei care intr-un fel sau altul pericliteaza independenta si unitatea noastra. Însă lecţia majoră a istoriei a românilor care şi-au jertfit viaţa, rămâne, astăzi, perfect valabilă.
Uitaţi-vă la cel de lângă dumneavoastră şi spuneţi, cu mâna pe inimă, dacă împreună puteţi colabora pentru înfăptuirea binelui comun sau a unui ideal naţional trecând peste ceea ce temporar şi meschin vă desparte. Trag nădejde că răspunsul pe care vi-l veţi da este asemănător cu cel pe care românii care au luptat pentru idealul naţional în trecut, spre cinstea lor l-au dat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu